Zanurz się w świecie siły i magi, Avillanie, krainie, gdzie wszystko jest możliwe
Nie jesteś zalogowany na forum.
Płatnerz nic nie słyszał od odbijającej się stali. Czeladnik się do ciebie zwrócił.
- Lepiej mu nie przeszkadzaj w pracy. Możesz mi przez ten czas pomóc.
Chłopiec się do ciebie uśmiechnął.
- A płacisz? Mam dziecko w drodze i driadę jako narzeczoną. Muszę jakoś zarobić na ich utrzymanie.
Również się uśmiecham.
Ostatnio edytowany przez Ninja618 (2015-08-24 13:34:39)
Byk i Wilk.
- Jestem chłopcem i mam tylko piętnaście lat... Nie mam ci czym płacić...
Spuścił głowę, a płatnerz dokańczał wykonywanie pancerza.
- Dobra pomogę. Co mam zrobić?
Byk i Wilk.
- Pomóc z ćwiekiem na kurtce. Dostanę za to nagrodę, a połowa może pójść dla ciebie.
Płatnerz skończył pancerz i popatrzył się za siebie.
- Kim jesteś?
- Barbarzyńcą, klanowcem, byłym mordercą według Imperium znanym jako Cień. Zginąłem lecz wydostałem się z Hellaru. Teraz mam narzeczoną i dziecko w drodze. Szukam pracy. Nie jako Cień tylko jako Wilk. Jestem nową osobą. Jestem silny. Nie znam się na płatnerstwie ale potrafię robić młotem, toporem i buzdyganem. Masz dla mnie jakąś robotę?
Byk i Wilk.
- Dobrze... Przeniesiesz dostawę stali tutaj z targu. Już dawno zamówiłem, a nie miał kto przynieść...
- Dobra jak dojść do targu i jaki stragan? I najważniejsze, ile płacisz?
Byk i Wilk.
- Pięć za skrzynkę. Jest ich cztery. Targ jest tam na środku, stragan prowadzi gnom.
Wskazał palcem.
- Stoi.
Ruszam na stragan.
Byk i Wilk.
Na targu było pełno ludzi. Po obu stronach stało po pięć straganów. Nie widzisz gnoma.
Zaczepiam kogoś.
Byk i Wilk.
- Czego?
Odwrócił się złowrogim wzrokiem.
- Gdzie prowadzi stanowisko gnom?
Byk i Wilk.
- Na koniec targu...
- Dzięki.
Ruszam na koniec targu szukając straganu.
Byk i Wilk.
Widzisz takowego gnoma przy lekko podniszczony straganie. Sprzedaje wszelkie składniki, materiały oraz za swoimi plecami trzyma cztery skrzynki.
Podchodzę do niego.
Byk i Wilk.
// niedługo dodam minigierkę, w którą da się aktywować grę w każdej karczmie, a od każdego pojedynku w tą grę będzie własny temat, przy czym, będzie to coś, a'la karcianka z przywoływaniem stworzeń, na zasadzie :rzucasz kartę, pojawia się stwór, który bije się ze stworem przeciwnika, ma określone staty i umiejki, karty będą tanie 2-5 SM za 5 kart z zestawu podstawowego. Bitwy stworów z kart prowadzi gracz, zaś grę od strony npc MG gracza, można w ten sposób szybko i przyjemnie farmić SM. Co wy na to ? //
~NIKT nie spodziewa się Astarijskiej Inkwizycji ~
//Dobre, ale nie masz innego tematu do pisania o tym? :v
// Nie, ponieważ może będziesz chciał. Na Kheranie najpopularniejszy i najtańszy zestaw kart, to "gobliny, gnomy i krasnoludy, pojedynek wynalazców " kosztuje 2 SM za 5 kart. z szansą trafienia na kartę dobierz 1-3 karty, co daje ci te 1-3 darmowe karty z tego zestawu do gry.//
~NIKT nie spodziewa się Astarijskiej Inkwizycji ~
Gnom spojrzał na ciebie podejrzliwie.
- Czy ty przypadkiem nie jesteś złodziejem?
- Jestem zabójcą, to tak ale nie złodziejem. Przysłał mnie kowal. Mam zanieść do niego skrzynki.
Byk i Wilk.
- Nareszcie ktoś przyszedł... Bierz.
Gnom cię zaczął ignorować.
Patrzę na skrzynie.
Byk i Wilk.